Spaghetti carbonara – Vacherin
1x | Vacherin Mont D’or |
Scheutje | Droge witte wijn |
100 gram | Pancetta |
1 teentje | Knoflook |
400 gram | Spaghetti naar keuze |
✓ | Peterselie en (zwarte) peper |
Bereidingswijze
- Snijd het kapje van de Vacherin Mont d’Or
- Giet een klein scheutje droge witte wijn op de kaas.
- Bak 100 gram pancetta uit en leg deze midden op de kaas.
- Knijp een klein teentje knoflook uit en voeg dit toe.
- Dekt het kaasje af met de deksel.
- Ondertussen kook je de spaghetti volgens de bereidingstijd al dente.
- Verwarm het kaasje in de oven op 180 graden voor 15 á 20 minuten.
- Verwijder het kapje en draai de pasta door de gesmolten kaas.
- Serveer de pasta en maak eventueel af met verse peterselie en wat zwarte peper uit de molen
Eet smakelijk!